VEA BİLİŞİM
Vea Yükleniyor...
X

Lütfen Ülke (Bölge) Seçiniz

Türkiye (Türkçe)Türkiye (Türkçe) Worldwide (English)Worldwide (English)
X
0
Oturum Aç
Hesap Oluştur

Hoşgeldiniz

Oturum aç ya da Hesap oluştur

Hesabınızda oturum açarak yönetmeye başlayın

Daha önce hesap oluşturmadıysanız kaydolun

.TR ALAN ADLARINDA BELGESİZ KAYIT DÖNEMİ BAŞLADI .com.tr, .net.tr ve .org.tr alan adlarını belgesiz kayıt edebilirsiniz, çok yakında güncellenecektir! ADSENSE HESAPLARINDA %5 İNDİRİM FIRSATI ! Sosyal medya hitine dayanıklı eski ve daha önce defalarca ödeme almış adsense hesapları edinin. x
Sepetim 0
Oturum Aç
Hesap Oluştur

Hoşgeldiniz

Oturum aç ya da Hesap oluştur

Hesabınızda oturum açarak yönetmeye başlayın

Daha önce hesap oluşturmadıysanız kaydolun

X

Lütfen Ülke (Bölge) Seçiniz

Türkiye (Türkçe)Türkiye (Türkçe) Worldwide (English)Worldwide (English)
X
Sn. Misafir Vea'ya Hoşgeldiniz, Giriş yap ya da kaydol.

Bilgi Bankası

AnasayfaBilgi BankasıHostingCPU Nedir?

CPU Nedir?

CPU, Central Process Unit Türkçe anlamıyla Merkezi İşlem Birimi olarak adlandırılan ve genellikle işlemci olarak tanımlanan, telefon, bilgisayar, televizyon, kombi gibi elektronik eşyalarda bulunan, belirli bir fonksiyona sahip, komut sistemiyle çalışan önemli bir parçadır. İlk olarak 1970’lerde Intel tarafından üretilip kullanılmaya başlanan işlemciler, verileri işlemesi ve yazılım komutlarını uygulaması görevine sahiptir ve bilgisayarın en önemli parçasıdır.

cpu nedir
 

CPU’nun Görevi Nedir?

CPU’nun ana görevi, yazılım ve donanım arasında bağlantıyı kontrol ederek tüm donanımı yönetmektir. İşlemci her bir komutu yerine getirirken kendi bünyesinde barındırdığı ALU (Aritmetic Logic Unit) biriminden yararlanır. ALU işlemcinin mantıksal ve matematiksel görevlerini yapan kısmıdır.

CPU Nasıl Çalışır?

Bilgisayarlarda tüm fonksiyonlar, makine dili ismiyle de kullanılan, 0 ve 1 temel komutlarıyla oluşturulan kombinasyonlara dayanır. Komutların uygulanması için işlemciye iletilen elektrik sinyalleri, milyonlarca transistör sayesinde toplama, çıkarma, çarpma, bölme gibi matematiksel işlemlere dönüştürülür ve bu işlemler CPU’nun, yukarıda da bahsettiğim ALU biriminde gerçekleşir. Tüm bu komutların bilgisayarda kapladıkları alan bit olarak adlandırılır ve MB, KB, GB ve TB olarak ifade edilir.

CPU Çeşitleri Nelerdir?

Soket Tipi İşlemci

Kare şeklinde üretilen işlemci modelidir. Üst kısmında marka ve model isimleri yer alır. Alt kısmındaysa işlemcinin türüne göre birçok pin veya iletim noktası bulunur. Anakarta bir mandal-kilit yardımı ile yerleştirilirler. Anakarttaki sokete uygun işlemci tercih edilmelidir. Örneğin anakartta soket 939 ise işlemci de 939 pinli işlemci olması gerekmektedir.

Slot Tipi İşlemci

Dikdörtgen bir kart şeklinde üretilen işlemci modelidir. Kimi işlemci bileşenleri kart üzerindedir. Kartın alt bölümündeki bağlantı noktalarıyla anakarta bağlanır. İşlemcinin korunması için dış kılıfı vardır. Isınmayı önlemek için yan bölümlerine soğutucu takılmaktadır. Slot işlemcilerin üretimi yapılmamaktadır.

İşlemci Hızı Nedir?

Bilgisayar fonksiyonlarını oluşturan 0 ve 1 komutları saat vuruşuyla belirlenir ve bu vuruş hızı işlemcinin saniye başına çevrim hızını belirlemektedir. Bilgisayar özelliklerinde yer alan GHz (Gigahertz) ölçüsü bunu ifade etmektedir. Saniye başına yapılan bir işlemin ölçüsü ise Hertz olarak adlandırılır.

Aradığınız Bilgiyi Bulamıyor musunuz?

Bilgi bankasını detaylı olarak incelediniz, fakat ihtiyacınız olan bilgiyi bulamıyorsanız,

Bir Destek Talebi Oluşturun.
Faydalı Buldunuz mu?
( 103 defa görüntülendi / 0 kişi faydalı buldu )

Çözüm Odaklı Destek

VEA.COM.TR HOSTİNG , ADSENSE , WEB TASARIM HİZMETLERİ

web tasarım ankara hosting ve tasarım hazır tema hazır site hosting ucuz domain reseller adsense al adsense satışı adsense danışmanı adsense reklam yerleşimi pinli adsense pinsiz adsense ankara web tasarım inşaat tasarımı kurumsal site ucuz hosting ucuz tasarım bedava hosting en uygun hosting 10 site reseller 3gb hosting vea.com.tr vea hosting en ucuz hosting vea yazılım vea adsense facebook sayfaları
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır.

Şimdi
Arayın

WhatsApp ile
İletişim Kur

20
Top