Bandwidth, Veri Trafiği, Veri Aktarım Hızı, Veri Miktarı ve Bant Genişliği anlamlarını ifade eder ve internet bağlantınızın anlık kapasitesi olarak tanımlanabilir. Bandwidth, iletişim kaynaklarındaki veri kapasitesinin byte/saniye veya bit/saniye türünden ölçümlendirilmesidir.
Bit, bilgisayarın en temel ve küçük veri birimidir. Bilgisayar içinde kullandığımız verileri bit ile ifade ederiz.
Byte okunuşu ve yazım benzerliği nedeniyle çoğu zaman bit ile karıştırılsa da her biri farklı anlamlar ifade etmektedir. Bilgisayardaki daha büyük veriler byte olarak adlandırılır.
8 bit = 1 byte
1024 byte = 1 kilobyte (KB)
1024 kilobyte = 1 megabyte (MB)
1024 megabyte = 1 gigabyte (GB)
1024 gigabyte = 1 terabyte (TB)
1024 terabyte = 1 petabyte (PB)
Bilgisayardaki her bir verinin bit veya byte cinsindeki değeri veri miktarı olarak adlandırılır.
Bant üzerindeki verinin transfer veya akış yoğunluğuna veri trafiği denmektedir. Sitenizde trafik ve benzeri sorunlar yaşıyorsanız, bant genişliğini(bandwitdh) artırmanız gereklidir.
Siteniz ne kadar çok ziyaretçi alır ve kullanılırsa (sayfalar arası gezinme gibi) site trafiği aynı miktarda artacaktır. Bandwidth, sitenizdeki bu kullanımlara bağlı olarak toplam indirme miktarını ifade eder ve sitenizde daha fazla ziyaretçinin bu indirme işlemlerini-veri aktarımlarını kolaylıkla yapmalarını sağlar. Örnek vermek gerekirse, sitenize 50 kullanıcı giriş yapıp 50 sayfa gezdiğinde sitenizin trafiği 50 kat artacaktır.
Site trafiği sadece ziyaretçi kullanımlarıyla artmaz. Siteniz saldırı altındaysa, yazılımsal hatalar veya FTP üzerinden yapılan dosya aktarımları da trafik oluşturabilir. Bandwidth, site trafiğinize limit koymaktadır. Trafik sınırını aştığınızda ise eğer siteniz hosting üzerindeyse bununla ilgili uyarı alırsınız ve devamında siteniz kullanılamaz hale gelir veya sitenize erişemezsiniz. Bu gibi sorunlarla karşılaşmamak için hosting sağlayıcınızla iletişime geçip, hosting hizmetinizi bir üst pakede geçirebilir veya limitsiz trafik sunan paketleri tercih edebilirsiniz.
Bilgi bankasını detaylı olarak incelediniz, fakat ihtiyacınız olan bilgiyi bulamıyorsanız,
Bir Destek Talebi Oluşturun.